Om boken

I ”Lyckas med bokutgivning” delar Sölve Dahlgren, Lars Rambe och Ann Ljungberg med sig av sina erfarenheter från framgångsrik egenutgivning och marknadsföring av böcker.

Har du (nästan) skrivit en bok och drömmer om att få den utgiven?
Ska du skicka den till ett förlag och hoppas på det bästa? Det finns en annan väg. Precis som tusentals andra kan du ge ut den själv. Det har aldrig varit enklare – rent tekniskt åtminstone.
Eller är du en av dem som redan provat en utgivning, men tyckte att det var rätt jobbigt och att resultatet kunde ha blivit bättre?
Det svåra är fortfarande att sälja sin bok, bygga läsekretsen och med den sitt författarnamn. Därtill kommer alla fallgropar kring formgivning, tryckning och distribution.
Detta är en värdefull handbok för varje blivande författare som vill marknadsföra
sig på bästa sätt och öka sina chanser till framgång.
Här får du lära dig vad som krävs för att boken ska bli snygg och välgjord,
hur du hittar dina läsare, får kontakt med media och lägger upp en fungerande marknadsplan.
Du lär dig mer om hur bokbranschen fungerar, vad du behöver tänka på och kraven du måste uppfylla för att kunna vara med och konkurrera med de stora förlagen.
Låt dig inspireras av egenutgivare som lyckats sälja tusentals böcker utan att ha börjat med ett stort förlag i ryggen. Kan de så kan väl du?

10 svar på ”Om boken”

[…] Därför skickade jag inte runt mitt manus till olika förlag. Däremot anlitade jag en författarcoach/lektör som gav mig feedback på hur jag kunde förbättra manuset. Jag tog hjälp av bekanta med korrekturläsning (till bok två valde jag en professionell korrekturläsare). Jag har samlat på mig en hel del erfarenhet av egenutgivning och får därför många frågor från andra som funderar på att ge ut sina böcker på egen hand. Nu tänkte jag lite snabbt här ge exempel på några saker som man behöver tänka på. Men det är en hel del, så mycket att jag hösten 2010 skrev en bok tillsammans med Ann Ljungberg och Lars Rambe som heter “Lyckas med bokutgivning – handfasta råd från framgångsrika egenutgivare”. […]

Hejsan!
Om du kikar in på länken ser du att jag gör reklam för er eminenta bok på min hemsida.
Hoppas ni säljer som attan för den här boken är precis vad som behövs just nu

Hej!

Bokdebutant har skrivit om boken! Se bifogade länk och text

http://www.bokdebutant.se/index.php?option=com_content&view=article&catid=45:litteraturtips&id=1576:lyckas-med-bokutgivning&Itemid=161

Så här tycker vi på Bokdebutant om boken

Just nu sitter jag med boken ”Lyckas med bokutgivning” i handen efter att ha läst sista raden. Jag önskar att alla aspirerade författare hade tillgång till denna bok.

Boken förmedlar på ett pedagogist sätt vägen till att lyckas med att ge ut sin bok själv. En handbok alla författare borde läsa för att förstå vad det innebär att skriva och ge ut sin bok. Boken innehåller många bra länkar och tips och berättelser från författare som har gjort det omöjliga möjligt och lyckats. Att skriva en bok är det första och det kanske det lättaste steget, vill man lyckas måste man ta fler steg framåt och med boken i handen kan man nå hela vägen. En bok jag rekommenderar (ett måste) för alla som har tagit beslutet att ge ut sin bok själv. Bokdebutant/Zusan

Ni säger
BONUS: Med boken följer en rabattkupong som du kan använda om du vill ge ut din bok via Publit. De bjuder då på halva startavgiften. Värde 250 kr. Med andra ord får du tillbaks nästan lika mycket som boken kostar!

Är det detsamma om man köper e-boken?

Tack

Tyvärr inte, gäller endast pappersutgåvan i första upplagan.

Hej,

Angående formeln F-pris = (T + M) / 0,75 där T=tryckpris och M=marginal menar du då försäljningspriset till bokhandlare och inte till slutkund?

Det borde väl vara rimligt